10 redenen om bij ons te komen werken

.1.

Je betekent méér voor je patient

Je komt dagelijks bij je patiënten thuis, en dat zorgt voor een unieke band. Je taak als thuisverpleegkundige reikt dan ook veel verder dan enkel de verpleegtechnische verzorging.

Als meest nabije zorgverstrekker ben jij het eerste aanspreekpunt voor je patiënt. Vanuit je dagelijkse observaties ga je in overleg met patiënt, mantelzorger, huisarts en andere zorgpartners om tot de beste oplossing voor jouw patiënt te komen, en volg je de evolutie van de patiënt en zijn omgeving van nabij op.

.2.

Zelfstandig, maar toch in een team

Kies je voor het Wit-Gele Kruis, dan kan je rekenen op de nodige begeleiding en ondersteuning. Je werkt nauw samen met één of twee vaste collega‘s, jouw duo- of triobaan.

Tijdens de maandelijkse patiëntenbespreking overloop je met hen alle lopende zorgen. Met vragen kan je altijd bij hen terecht, bij je nursingbegeleid(st)er, je afdelingsverantwoordelijke en verschillende referentieverpleegkundigen en diabetesverpleegkundigen.

.3.

Werk en gezin combineren

We geven je de keuze tussen verschillende contracten en verschillende werkregimes, zodat je zonder probleem je werk bij het Wit-Gele Kruis kunt combineren met je gezin.

Als je dat wenst, kun je tijdens je loopbaan bovendien makkelijk van werkregime of contract veranderen.

.4.

Opleiding en begeleiding

Voor iedere nieuwe medewerker wordt een introductietraject opgesteld. Je volgt een aantal standaardopleidingen en wordt extra ondersteund op het werkveld.

Tijdens je loopbaan kan je, afhankelijk van je eigen behoeftes, aansluiten bij tal van opleidingen. Je krijgt de kans om je loopbaan in eigen handen te nemen, en haalt zo het beste uit jezelf! Je nursingbegeleid(st)er is je persoonlijke coach en zorgt voor de nodige begeleiding op het werkveld.

Zowel met je nursingbegeleid(st)er als met je afdelingsverantwoordelijke heb je begeleidingsgesprekken, waarin je op basis van je competenties en vaardigheden onder andere jouw persoonlijke ontwikkelingsbehoeftes en doorgroeimogelijkheden bespreekt.

.5.

Variatie aan zorgen en aan dienstverlening

Als vertrouwenspersoon neem je een coördinerende rol op in de zorg voor je patiënt. Je hebt oog voor zowel verpleegkundige als niet-verpleegkundige noden, en realiseert totaalzorg in overleg met patiënt, mantelzorger, behandelende arts en andere zorgpartners.

Als thuisverpleegkundige bied je een brede waaier van zorgen. Je kan hierbij rekenen op de nodige ondersteuning door collega’s die zich gespecialiseerd hebben in:

 •  diabetes
 •  wondzorg-stoma-decubitus
 •  geriatrie-dementie-incontinentie
 •  ergonomie
 •  pijn en comfortzorg en palliatieve zorg

.6.

Aangename bedrijfs­cultuur

Het Wit-Gele Kruis combineert de voordelen van een grote organisatie met de gezellige kleinschaligheid van de 12 afdelingen, onderverdeeld in equipes en duo- triobanen.

Tijdens opleidingen en patiëntenbesprekingen heb je veel contact met je directe collega‘s. Met etentjes, sportactiviteiten, feestjes en leuke uitstappen wordt ook voor de nodige ontspanning op je afdeling gezorgd.

Eén keer per jaar is er bovendien een personeelsfeest met al je collega‘s uit de hele provincie.

.7.

Aantrekkelijke verloning en eigen wagen

Als medewerker bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen kan je rekenen op een competitief loon. Naargelang de anciënniteit overtreffen onze loonschalen hetgeen wettelijk vastgesteld is voor de sector thuisverpleging. Bovendien bieden we je een indrukwekkend voordelenpakket dat niet in het paritair comité voorzien is.

 • hospitalisatieverzekering
 • maaltijdcheques
 • gsm
 • aanvullend pensioen
 • bijkomende vakantiedagen
 • relevante anciënniteit wordt overgenomen

Je krijgt een dienstwagen én er is een aantrekkelijke regeling om je dienstwagen ook privé te gebruiken

bedrijfswagen

.8.

Tal van doorgroei­mogelijk­heden

Je kunt bij ons aan de slag als verpleegkundige of zorgkundige. Daarna kies je er zelf voor of je je wilt specialiseren in een bepaald referentiedomein en / of doorgroeien naar een functie waarbij je je collega-verpleegkundigen begeleidt en ondersteunt.

.9.

In je buurt

Met 12 afdelingen in West-Vlaanderen vind je bij het Wit-Gele Kruis zeker een job bij jou in de buurt.

.10.

Kwaliteit en innovatie

Het Wit-Gele Kruis is een sterke speler binnen de thuisverpleging. We investeren in de toekomst en ontwikkelen steeds nieuwe methodieken om de thuisverpleging nog beter uit te bouwen.

De thuisverpleegkundige biedt kwalitatieve zorg en heeft een preventieve, coachende en adviserende rol.