Info voor studenten

Een stage bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen biedt een waaier aan mogelijkheden! Je kan rekenen op een kwalitatieve stage, zowel inhoudelijk als op vlak van begeleiding! Je krijgt de kans om tijdens je stage te proeven van de unieke wereld van de thuisverpleging, die heel wat meer te bieden heeft dan je misschien op het eerste zicht denkt! Tijdens je stage word je begeleid door je stagebegeleider(s) en stagementor, die aan de hand van jouw Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP) ervoor zorgen dat je het beste haalt uit jezelf èn uit je stage!

Ben je een laatstejaars stagiair? Dan bieden wij jou reële carrièremogelijkheden bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen! Indien je een positieve stage achter de rug hebt ga je misschien zelfs na afloop van jouw stage met een contractvoorstel naar huis!Je kan afhankelijk van jouw studiejaar en –niveau bij ons terecht voor drie verschillende soorten stages: zorgstage, totaalstage of managementstage.

Meer info

Inschrijving

Inschrijven is eenvoudig. Dat gaat meestal via de school. Indien je dus graag stage wilt lopen bij onze organisatie dan dien je dit te melden aan jouw school zodanig dat zij je inschrijving kunnen voltooien!

Vragenlijst

Eens je ingeschreven werd door je school zal je een per mail een uitnodiging ontvangen om een eenvoudige en korte vragenlijst (15 min) af te nemen. Geen paniek! Op deze vragenlijst zijn geen juiste of foute antwoorden! Deze heeft namelijk enkel de bedoeling om een beeld te vormen van wat jou drijft in het leven en wat jij ècht belangrijk vindt in je stage en jouw toekomstige loopbaan! Na het invullen van de vragenlijst krijg je bovendien automatisch jouw persoonlijk profiel per mail toegestuurd, zodat je ook zelf een duidelijk beeld krijgt van waar jij vooral belang aan hecht.

OPGELET! Soms komt deze mail terecht bij je spam, dus bekijk zeker of deze niet per ongeluk in deze map is terecht gekomen.

Kennismakingsgesprek

Ben je een laatstejaars student*? Dan zullen we jou nadat we jouw profiel in kaart hebben gebracht uitnodigen voor een kennismakend gesprek met je afdelingsverantwoordelijke of stagementor. Op die manier kunnen we al een keer persoonlijk kennis maken met elkaar en krijgen we een heel goed idee van wat je verwacht van jouw stage en hoe we jou een traject op maat kunnen aanbieden!

Stagecarrousel

Bij wijze van introductie zal je voor aanvang van je stage uitgenodigd worden om deel te nemen aan een stagecarrousel. Tijdens deze infomomenten krijg je op een leuke manier meer toelichting over de werking van onze organisatie en wat je van je stage kan en mag verwachten. Nadien ben je volledig klaargestoomd voor jouw stage en wacht jou een warm welkom op jouw eerste stagedag!

Praktisch

Meer informatie over stage lopen bij het Wit-Gele kruis West-Vlaanderen kan je terugvinden in deze infobrochure.

Tijdens je stage zal je gebruik moeten maken van een stagetraject. Dit document kan je hier terugvinden.